Ger de Joode exposeert in Mikst Media

Van 4 maart tot 8 april exposeert Ger de Joode in de leukste kleine galerie van Nederland, Mikst Media, Kerkstraat 50 in Woudrichem. Ger de Joode presenteert nieuw werk onder de titel Nieuwe Wegen. Zelf zegt hij daarover: Ik ben in een fase waarin het seriematige losgelaten wordt en ben al enige tijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden binnen het vierkant. Duidelijk is dat de mythe van het vierkant me nog steeds in zijn greep houdt. Want er zijn nog verrassende vormmogelijkheden in te vinden. Op basis van een serie tekeningen, klein formaat, maak ik op het ogenblik een aantal exercities op paneel met acrylverf. Die verrassende vormmogelijkheden in het vierkant ontdek je als je voor jezelf een onderzoekopdracht formuleert t.a.v. de vormgegevens binnen het vierkant: verdeling in een x aantal even grote vierkanten, gecombineerd met middellijnen en diagonalen. Weglaten, contrast, overlapping e.a. bieden nieuwe verge-zichten.

This entry was posted in abstracte kunst, geometrische abstractie, Nieuws.. Bookmark the permalink.

Comments are closed.