Workshop The art of collecting art

VERHOEVENKUNSTOp 17 maart 2013 vindt van 15:00 tot 17:00 de workshop ‘The art of collecting art’ plaats bij Yellow Fellow Leidschendam. In de periode januari tot december 2012 schreef Jan Verhoeven een serie essays over De Compositie. Naar aanleiding daarvan ontwikkelde hij deze workshop.

Jan Verhoeven ontwikkelde al vroeg een belangstelling voor kunst. Gedurende zijn internationale carrière als (project)manager/bestuurder bij onder andere Philips en Bruynzeel zag en kocht hij kunst over de hele wereld. Na ruim 60 jaar verzamelen bestaat de collectie uit ruim 550 werken van vijfenveertig (inter)nationale kunstenaars. In de workshop gaat Jan Verhoeven in op diverse vraagstukken. Waarom kies je wat? Wanneer ontstaat een compositie en schoonheid in een collectie? Wat de relatie tussen compositie en het verzamelen van beeldende kunst?

Zoals de lezers van mijn kleine essays over compositie en de relatie met tien andere onderwerpen weten is voor mij het begrip schoonheid sterk verbonden met intrigerende compositie. Ik zou graag zoveel mogelijk lezers van mijn columns over compositie eens willen spreken en hun persoonlijke reacties willen horen.
Als ik verzamelen gelijk stel met wat wij in de huidige tijd  verstaan onder het verzamelen van schoonheid, die zal begrijpen dat dit onderwerp, de compositie, dus veel ter sprake zal komen.

U bent van harte welkom om mee te praten op 17 maart bij Yellow Fellow Leidschendam, Burgemeerster Sweenslaan 7, 2262 BN Leidschendam-Voorburg (Routebeschrijving naar Yellow Fellow Leidschendam). Spontaan en overwacht binnenlopen kan altijd maar het is plezierig om vooraf te weten op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen. Aanmelden

Comments are closed.