Kunstconcert Adélaïde Rouyer & Frans Franssen


Adélaïde Rouyer Bij elke tentoonstelling programmeert Yellow Fellow een Kunstconcert. Tijdens het tweede Kunstconcert op 7 april 2013 zullen Adélaïde Rouyer (zang) en Cathelijne Noorland (piano) klassiek werk ten gehore brengen rondom het werk van Frans Franssen van de componisten Gabriel Fauré, Claude Debussy, Francis Poulenc, Enrique Granados, Henri Duparc en Johannes Brahms. Filosoof Jacob Voorthuis zal tussen de uitvoeringen door een toelichting geven op de werken van Frans Franssen. Het programma duurt van 15:00 tot 17:00, reserveren.

Adélaïde Rouyer studeerde klassieke zang aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht bij Pierre Mak. In Juni 2010 rondde ze haar master-studie in de klas van Jon Thorsteinsson op het Utrechts conservatorium af. Adélaïde is sinds 2008 als remplaçante verbonden aan het Groot Omroepkoor waarmee ze onder de leiding van o.a. Jaap van Zweden, Bruno Weill, Frans Brüggen, Mariss Jansons, Sir Colin Davis en Sir Simon Rattle heeft gezongen. In 2009 – 2010 heeft ze de rol van Charlotte in Werther van Massenet vertolkt, in een regie van Ide van Heiningen in Utrecht, en als gast bij De Nieuwe Opera Akademie de rol van Florence Pike in Albert Herring van Britten, regie: Alexander Oliver, o.l.v. Jonathan Berman. In 2011 vertolkte ze de rol van Miss Todd in The old maid and the thief van Menotti in het kader van het Peter de Grote Festival in Groningen. In Augustus 2012, zong ze de rollen van ‘le loup’ and ‘la soeur ainée’ in Les Malheurs d’Orphée van Darius Milhaud, o.l.v. Jan Latham-Koening, in een regie van Nicola Raab in Mexico city.

Cathelijne Noorland-4 (Doort Matthes)Cathelijne Noorland begon op achtjarige leeftijd met pianolessen bij Frank Fahner en vervolgde deze, vanaf haar tiende, bij Benno Pierweijer aan het Conservatorium te Enschede. Daarna zette zij haar studie voort aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons en Mila Baslawskaja. In 2007 behaalde zij haar Bachelor diploma en in 2009 voltooide zij de Master of Music opleiding met als specialisatie kamermuziek en begeleiden. Cathelijne won verschillende prijzen voor zowel solo- als ensemblespel. Samen met Saskia Plagge (cello) en Arno Stoffelsma (klarinet) vormt zij sinds 2004 Trio Burlesco. Met dit trio verzorgde zij concerten in de ‘Debuut’ concertserie. Het Trio won op het Vriendenkransconcours (2008) de publieks-, de pers- en de AVRO klassiekprijs, die hen in de gelegenheid stelde om een CD op te nemen. Cathelijne concerteert geregeld in binnen- en buitenland en is regelmatig te horen op radio en TV. Sinds oktober 2007 is Cathelijne een van de pianist/presentatoren van de Classic Express. Cathelijne is als correpetitor werkzaam aan het Conservatorium van Amsterdam. Recent is zij als programmeur verbonden aan Muzenforum Bloemendaal.

Architectuurfilosoof Jacob Voorthuis houdt vanuit zijn achtergrond in de architectuurtheorie en de filosofie zich in zijn onderwijsactiviteiten en onderzoek bezig met de problematiek rond het vermogen ontwerpen en ontwerpbeslissingen te beoordelen. Daarbij richt hij zichzelf met name op de sociaalfysieke ruimte, de relatie tussen de mens en zijn omgeving.

Een kunstconcert is een cross-over tussen abstracte kunst en muziek, waarmee oren en ogen geopent worden en nieuwe werelden zich voor de kijker en luisteraar mogelijk ontsluiten. Jan Verhoeven scheef een kort essay over zijn persoonlijke ervaring tijdens het eerste Kunstconcert op 25 november 2012: BlowUp! & Erik van der Grijn.

U bent van harte welkom op  7 april bij Yellow Fellow Leidschendam, Burgemeerster Sweenslaan 7, 2262 BN Leidschendam-Voorburg (Routebeschrijving naar Yellow Fellow Leidschendam). Spontaan en overwacht binnenlopen kan altijd maar  wilt u zeker zijn van een zitplaats kan kunt u  zich vooraf aanmelden (60 stoelen beschikbaar). De kosten voor deelname aan een Kunstconcert bedragen 10 euro p.p.


Comments are closed.