Beauty will occur naturally

DSC01084Op zaterdag 20 april om 15:30 wordt de expositie Beauty will occur naturally geopend door Koos Flinterman. De expositie is te bezichtigen tot 21 juli 2013 op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00. De expositie presenteert het werk van William Manning en Lon Pennock.

William Manning (1936 Lewiston USA)  is een kunstenaar uit de Yellow Fellow collectie, hij studeerde en doceerde aan het Maine College of Art. Manning’s werk gaat uit van zowel het kubisme als het abstract expressionisme. Uit het kubisme heeft hij de collagetechnieken overgenomen en de vrijheid om zijn beelden los te maken van het visueel herkenbare.Van het abstract expressionisme heeft Manning twee belangrijke componenten samengevoegd, het gebruik van kleurvlakken en de emotionele aanpak. Manning heeft voortdurend geexperimenteerd met vorm, inhoud en aanpak, zijn continue verkenningvan de visuele mogelijkheden maakt Manning’s werk betoverend, poetisch en tegelijk spannend en soms ongemakkelijk. Manning is er in geslaagd een uitdagende harmonie te vinden tussen geometrische en organische vormen.
In de expositie zijn tekeningen, collages, schilderijen en mengvormen van technieken te zien uit de periode 1970 – 2013 uit collectie van verzamelaar Jan Verhoeven, de Yellow Fellow collectie.

23LPkleinLon Pennock  (1945 Den Haag)  studeerde beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en de École nationale supérieure des beaux-arts in Parijs. Hoewel geschoold als traditioneel beeldhouwer besloot Lon Pennock al vroeg zich te beperken tot een minimalistisch abstracte, veelal geometrische beeldtaal. In een inmiddels imposant oeuvre dicteert hij een ervaring van ruimte, balans, massa en volume. De grote werken in het publieke domein, zowel in de natuur -de drie markerende elementen in het fraaie landschap in Bleiswijk- als in de stad -het uit twee elementen bestaande beeld ‘the River’ op een drukke verkeersader in Rotterdam- die we allemaal kennen, reageren uitdrukkelijk op de omgeving. Zo verhevigt Pennock onze ervaring van de wereld om ons heen.  Yellow Fellow presenteert een selectie van werken, divers formaat  en materiaal, maar consequent in een ‘ijzersterk’ persoonlijk idioom.

Activiteiten
Rondom de expositie worden diverse actiteiten georganiseerd waarin het leren anders te kijken en anders te denken met behulp van de kunst centraal staat. Vanuit het werk van de twee kunstenaars is het accent van deze bijeenkomsten de wijze waarop ruimte voor verniewing ontstaat als je twee zaken samenbrengt.

U bent van harte welkom op 20 april of een van de andere dagen waarop de expositie geopend is. Yellow Fellow Leidschendam, Burgemeerster Sweenslaan 7, 2262 BN Leidschendam-Voorburg (Routebeschrijving naar Yellow Fellow Leidschendam).

Comments are closed.