Kunstconcert Dudok Kwartet & Manning/Pennock

Dudok KwartetBij elke tentoonstelling programmeert Yellow Fellow in samenwerking met Noor Kamerbeek een Kunstconcert. Tijdens het derde Kunstconcert op zondag 7 juli 2013 zal het Dudok Kwartet werk van Haydn Beethoven en Bartók ten gehore brengen rondom het werk van Lon Pennock en William Manning. Musicoloog Leo Samama en Jan Verhoeven zullen de kruisbestuiving die tussen de beeldende kunst en muziek ontstaat toelichten.
Het programma duurt van 15:00 tot 17:00, spontaan en onverwacht binnenlopen kan altijd maar wilt u zeker zijn van een zitplaats kan kunt u zich vooraf aanmelden.

Dudok Kwartet
Spontaan, spetterend en geïnspireerd: het Dudok Kwartet is gegrepen door muziek en wil het verhaal in de muziek met zoveel mogelijk mensen delen. Van Haydn tot Xenakis: het strijkkwartet loopt als een rode draad door drie eeuwen muziekgeschiedenis. Net als in de architectuur van Willem Marinus Dudok, staan bij het Dudok Kwartet de verhoudingen centraal. Tijdens hun concerten wordt ieder stuk in de juiste context geplaatst. Of het nu gaat om grote klassiekers of onbekend repertoire: telkens weer wordt een uniek verhaal verteld. Het Dudok Kwartet is spraakmakend! Het Dudok Kwartet won de afgelopen jaren meerdere internationale kamermuziekprijzen en was in mei 2013 laureaat/finalist op het prestigieuze Internationale Strijkkwartet Concours Bordeaux. In juni 2013 studeerde het kwartet met lof af bij de Masters-opleiding van de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Tijdens het Kunstconcert bij Yellow Fellow Leidschendam zal het Dudok Kwartet delen uit de strijkkwartetmuziek van Haydn (op.76.5), Beethoven (op.127 Es gr) en Bartók (nr 5) ten gehore brengen.

Leo Samama
Leo Samama is componist en musicoloog. Hij was tot 1992 docent aan de conservatoria in Utrecht en Den Haag, en de Universiteit Utrecht, daarna als artistiek manager werkzaam bij het Residentie Orkest en als algemeen directeur bij het Nederlands Kamerkoor. Leo Samama heeft meerdere standaardwerken over muziek geschreven, tal van composities van hem zijn op CD uitgebracht, hij is wekelijks te horen op radio4, zijn hoorcolleges over componisten als Mozart, Schubert en Mahler zijn op CD verkrijgbaar, en hij is een veelgevraagd bestuurder. In 2010 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Jan Verhoeven
Jan Verhoeven is oprichter van Stichting Yellow Fellow en bekleedde diverse management- en directeursfuncties bij Philips, Bruynzeel en N.V. Deli Maatschappij. Hij was projectdirecteur en programmamanager van grote industriële projecten. In ruim 60 jaar verzamelen bracht hij een collectie tot stand, de Yellow Fellow collectie, van ruim 550 abstracte kunstwerken van 45 (inter)nationale kunstenaars.

Een kunstconcert is een cross-over tussen abstracte kunst en muziek, waarmee oren en ogen geopent worden en nieuwe werelden zich voor de kijker en luisteraar mogelijk ontsluiten. Jan Verhoeven scheef een kort essay over zijn persoonlijke ervaring tijdens het eerste Kunstconcert op 25 november 2012: BlowUp! & Erik van der Grijn.

U bent van harte welkom op  7 juli bij Yellow Fellow Leidschendam, Burgemeerster Sweenslaan 7, 2262 BN Leidschendam-Voorburg (Routebeschrijving naar Yellow Fellow Leidschendam). Spontaan en overwacht binnenlopen kan altijd maar wilt u zeker zijn van een zitplaats kan kunt u zich vooraf aanmelden (50 stoelen beschikbaar). De kosten voor deelname aan een Kunstconcert bedragen 10 euro per persoon.

Comments are closed.