Kunstconcert Keiko Shichijo & Jaap Egmond

YFL-20131027-JE-055EOp zondag 26 januari 2014 vindt het vierde Kunstconcert plaats bij Yellow Fellow Leidshendam. Het programma begint om 15:00 (inloop vanaf 14:30) en eindigt om 17:00. Kosten 10 euro per persoon, inclusief een drankje. Gratis parkeren voor de deur.

De prijswinnende fortepianiste Keiko Shichijo brengt delen van pianosonates van Beethoven ten gehore rondom het geometrisch abstracte werk van Jaap Egmond. Keiko speelt onder ander de zo geliefde Mondschein Sonate, op een pianoforte uit Beethovens’ tijd.

Noor Kamerbeek, programmamaker radio4 en oud-directeur van het Huygens Muziekfestival, licht toe waarom de muziek van Beethoven goed bij deze kunst past. Kunstverzamelaar en oprichter van Yellow Fellow Jan Verhoeven, vertelt over zijn liefde voor het werk van Jaap Egmond.

U bent van harte welkom op  26 januari bij Yellow Fellow Leidschendam, Burgemeerster Sweenslaan 7, 2262 BN Leidschendam-Voorburg (Routebeschrijving naar Yellow Fellow Leidschendam). Spontaan en overwacht binnenlopen kan altijd maar wilt u zeker zijn van een zitplaats kan kunt u vooraf kaarten reserveren (50 stoelen beschikbaar).

IMG_2840Keiko Shichijo is een bijzondere stem in de wereld van zowel de klassieke als de hedendaagse muziek. Zij verbindt traditionele Japanse sensitiviteit met een grondige kennis van de Europese historische uitvoeringspraktijk. Dit leidt tot een unieke visie, die zich openbaart in haar gevoel voor de muziek, voor de instrumenten en voor hun achterliggende verhaal.
Keiko groeide op in Japan maar woont sinds 2003 in Nederland. Na haar specialisatie fortepiano bij o.a. Stanly Hoogland, orgel bij Pieter van Dijk aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam, en hedendaagse muziek bij Daan Vandewalle aan het Koninklijk Conservatorium van Gent, won zij prijzen op de Internationale Oude Muziek Concoursen van Musica Antiqua te Brugge en Trossingen (Duitsland) en de Minkoffprijs van uitgever Edition Minkoff.
Recent was zij te horen op onder meer het Festival Printemps des Arts (Frankrijk), het Oude Muziek Festival Utrecht, het MA Festival (België) en Midis-Minimes (België). Zij treedt op als soliste in pianoconcerten van o.a. Mozart, speelt kamermuziek en maakte daarmee tournees door India en Japan.
Een aantal hedendaagse componisten schreven composities voor haar w.o. Nuyts, Frederick Rzewski, Tom Johnson, Lucio Garau en Anne La Berge. Recentelijk bracht zij met Rotterdam Sinfonia de eerste uitvoering van het allereerste concert ooit gecomponeerd voor iPad en Orkest, van componist Ned McGowan.

Comments are closed.