Luc Peire

Het werk van Luc Peire ontwikkelde zich vanuit het expressionisme naar een voorstelling van de mens als spiritueel wezen, gesymboliseerd in de verticale beweging en gesitueerd in een uitgebalanceerde ruimte. Hierdoor groeide Luc Peire internationaal uit tot de meester van het abstract verticalisme. Voor deze ontwikkeling was de artistieke dialoog met figuren als Eduardo Westerdahl, Alberto Sartoris, Josep María Subirachs, Michel Seuphor en Leo Breuer cruciaal.
Met de zwart-wit-‘graphie’ als persoonlijke kunstvorm bereikte Luc Peire de essentie van zijn doorgedreven verticalisme. Peires wil tot samenwerking met andere kunstenaars, architecten en urbanisten leidde tot heel wat integratieprojecten in België en Frankrijk.
De artistieke carrière van Luc Peire volgde een internationaal parcours. In de periode 1934 tot 1981 werkte hij in 26 ateliers over heel de wereld. In juli 2004 stelde de Stichting Jenny & Luc Peire het atelier van de kunstenaar te Knokke open voor het publiek.


Luc Peire, Belgie (1916 – 1994)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>