Bai Bai Napangarti

Bai Bai Napangarti is een ‘vrouw van de wet’ en een Aboriginal kunstenaar uit Balgo Hills. Bai Bai heeft veel gereisd vanwege haar culturele activiteiten. In 1989 danste ze op het Shinju Matsuri Festival in Perth. In haar jeugd en jonge jaren reisde ze door het uitgestrekte land van haar ouders en familie om de traditionele wetgeving en cultuur te leren.
Ze begon met schilderen in 1986 in Balgo en heeft sindsdien steeds jongere leden van haar familie geintroduceerd in schilderen. Ze was betrokken bij de totstandkoming van diverse publicaties waaronder: Yarrtji: Six women’s stories from the Great Sandy Desert, 1997, Aboriginal Studies Press, Canberra wat in 1998 op de shortlist stond voor de NSW Premier’s History Award. Bai Bai is sinds lang een grote voorvechtster van vrouwenrecht en cultuur in Balgo.


Bai Bai, Australie (Aboriginal) (1939)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>