Enric Adsera Riba


Enric Adsera Riba is een Catalaan die sinds 1960 in Nederland woont en werkt, maar hij houdt contact met zijn oorsprong. Elk jaar keert hij terug naar Catalonie, Camp de Targona, het kleine dorpje Cabra waar hij geboren is. Na een gedegen opleiding aan de Academie van Barcelona gaat Adsera Riba op zoek naar zijn eigen beeldtaal, een visualisatie van een nieuwe wereld vol verbeeldingskracht en oneindige artistieke mogelijkheden. Hij gebruik onconventionele vormen en technieken door middel van experimenten met de materie: allerlei soorten verf, hars, zand, plastic, hout ijzer, blik. Ieder willekeurig voorwerp wat hem boeit of zijn aandacht trekt haalt hij uit zijn gewone context om het in een andere, esthetische context te plaatsen.

Adsera’s kracht ligt niet zozeer in de aard van de gebruikte materialen als wel in de verwijzende mogelijkheid ervan. Wat het werk van Adsera Riba laat zien is dat er geen beperkingen zijn in de kunst.


Klik op:  AdseraRiba Biografie


Enric Adsera Riba, Catalonie, Spanje (1938)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>