Antonia Lambele


Boetseren, houwen, beitelen, gieten en slijpen; werkwoorden die doorgaans met het werk van een beeldhouwer worden geassocieerd. Geen enkele ervan is echt van toepassing op het werk van Antonia Lambele, hoewel ze terecht de titel van beeldhouwster mag opeisen.  Antonia Labele behoort tot de groep kunstenaars die, verenigd in de internationale beweging ” Mesures” verder werken in de geest van de geometrische abstracte, de concrete kunst en het constructivisme. Haar werk demonstreert hoe getal en maat geleid door sensibiliteit en creativiteit resulteren in poëzie van verhouding en verdeling, van ritme en relatie.


.Antonia Lambele, Groot Brittannie (1943)


tekst: Biografie (pdf-bestand)


127 relief 1994, Antonia Lambele. Titel relief 1994, Antonia Lambelereliëf 40 40 0 1994  0  olieverf, roestvrij staal Geometrische abstractie  zwart/rood Het werk bestaat uit 4 geometrische metalen panelen bevestigd op een opgespannen doek. De spanning ontstaat door de verschillene kleuren rood en zwart  1997 Koop  Architectuur De materialen die Lambele in haar werk gebruikt zijn licht, transparantie en kleuren, die geconcentreerd worden in kneedbaren en assembleerbare vormen die ze structureert in architecturale gehele. In de plexiglas objecten is dat duidelijk zichtbaar. Maar ook in de reliëfobjecten Antonia Lambele speelt tegelijk met volumes en oppervlakken zodat de perceptie van wie ze bekijkt en zicht verplaats veranderd.


128    0 0 0 1950  0        1950  Architectuur De materialen die Lambele in haar werk gebruikt zijn licht, transparantie en kleuren, die geconcentreerd worden in kneedbaren en assembleerbare vormen die ze structureert in architecturale gehele. In de plexiglas objecten is dat duidelijk zichtbaar. Maar ook in de reliëfobjecten Antonia Lambele speelt tegelijk met volumes en oppervlakken zodat de perceptie van wie ze bekijkt en zicht verplaats veranderd.


129    0 0 0 1950  0        1950   Architectuur De materialen die Lambele in haar werk gebruikt zijn licht, transparantie en kleuren, die geconcentreerd worden in kneedbaren en assembleerbare vormen die ze structureert in architecturale gehele. In de plexiglas objecten is dat duidelijk zichtbaar. Maar ook in de reliëfobjecten Antonia Lambele speelt tegelijk met volumes en oppervlakken zodat de perceptie van wie ze bekijkt en zicht verplaats verander.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>