Wianda Keizer


Wianda Keizer is 1995 afgestudeerd aan de kunstacademie te Kampen en sindsdien houdt ze zich bezig met het maken van beelden, die ontstaan uit een samenspel van materialen als wit cement, ijzer, paraffine, papier, textiel, touw, lood en leisteen.  Ook maakt ze installaties als reactie op de ruimte.

”Mijn werk bestaat uit beelden en installaties van zeer uiteenlopende materialen. In mijn werk ben ik op zoek naar schoonheid, naar ruimte, naar eenvoud, naar iets wat raakt. Ik wil een sfeer van stilte en ingetogenheid laten zien.  De werken spreken voor zich, ze zijn wat ze zijn, in al hun bescheidenheid, ontstaan uit liefde voor de materie en met oog voor structuur en huid.  Mijn manier van werken is intuïtief; uitgaande van materiaal en idee groeit het beeld naar zijn uiteindelijke vorm.  De eenvoud van een lijn; de horizon, het verticale; de boom, maar ook de lijnen in de architectuur, met zijn gelaagdheid, structuur en herhaling zijn geliefde ‘voorbeelden’ voor mij”.


Wianda Keizer, Nederland (1969).


Media: E: wiandajkeizer@hotmail.com W: www.wiandakeizer.nl


Foto: nog maken/Vinden


  • Catalogusnummer: 332
  • Titel: Tweeling.
  • Genre: Beeldhouwwerk
  • Afmetingen: 35 x 15 x 70 cm
  • Creatie: 2003.
  • Medium: wit cement, ijzer, paraffine, papier, touw.
  • Verworven: 2006  Koop.

332 Tweeling Wianda Keizer beeldhouwwerk 30 70 0 2003. Een beeld gemaakt van wit cement, ijzer, paraffine, papier en touw ”Mijn werk bestaat uit beelden en installaties van zeer uiteenlopende materialen. In mijn werk ben ik op zoek naar schoonheid, naar ruimte, naar eenvoud, naar iets wat raakt. Ik wil een sfeer van stilte en ingetogenheid laten zien. De werken spreken voor zich, ze zijn wat ze zijn, in al hun bescheidenheid, ontstaan uit liefde voor de materie en met oog voor structuur en huid. Mijn manier van werken is intuïtief; uitgaande van materiaal en idee groeit het beeld naar zijn uiteindelijke vorm. De eenvoud van een lijn; de horizon, het verticale; de boom, maar ook de lijnen in de architectuur, met zijn gelaagdheid, structuur en herhaling zijn geliefde ‘voor-beelden’ voor mij.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>