Marco van Trigt


Marco van Trigt is conceptueel vormgever en heeft zijn opleiding gevolgd aan het Nimeto te Utrecht en de Design Academy te Eindhoven. Zijn focus is het creeeren van concepten en daardoor is hij breed georiënteerd. In samenwerking met verschillende producenten en afnemers probeert Marco te fungeren als filter en bedenker van oplossingen op het gebied van vormgeving en innovatie.


Mrarco van Trigt , Nederland, geboortejaar YYYY, E: info@marcovantrigtdesign.nl  W: www.marcovantrigtdesign.nl

Klik op foto voor vergroting.

Recente projecten

  • Stoel en hocker (zie foto). De steunen zijn uit een stuk gelaserd en tweezijdig geslepen rvs. Voorzien van tropisch hardhout. Het hout is verlijmd op de steunen.

Gerealiseerde projecten

  • Beelden aan de rivieren, tentoonstelling langs Maas, Waal, Merwede en Linge. Binnen de Vestingdriehoek – Woudrichem, het middeleeuwse Slot Loevestein, Fort Vuren, de Beeldentuin aan de Appeldijk in Asperen en de stadswallen van vestingstad Gorinchem.
  • Medinova kliniek, dienblad uit wit ABS gevormde blad voorzien van omgevouwen randen, die het sterkte geven en ervoor zorgen dat bij morsen het merendeel van de vloeistof in de rand blijft staan.
  • Stichting Symposion, Gemeente Gorinchem, een zitplaats die door een veelvoud van zijkanten en zittingen oneindig groot gemaakt kan worden.
  • Osinga brilmode voor Jan des Bouvrie, vernieuwend ontwerp en apart vormgegeven schijven (glazen) geven het montuur een eigen karakter.  De monturen zijn onder gebracht in de 2006/2007 collectie van Jan des Bouvrie.
  • Van’t Wout Hoortoestellen, waar eiken op een strakke en moderne manier is toegepast. Alle meubelen zijn vrij van de grond, waardoor het geheel een transparante indruk geeft.

 

Duurzaamheid als idee 
In 2009 hebben Jan Verhoeven en Menna Kruiswijk een ontwerp van Marco van Trigt ingediend voor de VSB materiaalprijs. In een gezamenlijke column ‘Duurzaamheid als idee, een ingetogen ontwerp van Marco van Trigt, is de achtergrond vastgelegd. De stoel is opgenomen in opgenomen in de collectie van Yellow Fellow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>