117. Zonder titel, Seymour Boardman  • Genre: Schilderij.
  • Afmetingen: 23 x 31 cm.
  • Creatie: 1995.
  • Stijl: Abstract expressionisme.
  • Stijlperiode: Gecompliceerde rasters.
  • Verworven: 1998.

“Midden jaren ’90 maakte ik een serie kleine kleurrijke expressionistische werken op hout met oliestick en acrylverf. Het raster is in deze werken duidelijk aanwezig.”

Seymour Boardman heeft niet veel te zeggen over zijn schilderijen. Hij vindt dat de doeken voor zichzelf moeten spreken. Hij schildert uit een innerlijke noodzaak en een laat zijn intuïtie hem meevoeren naar een eindresultaat. Het eindresultaat is dat alle schilderijen een stukje van hemzelf representeren. Via het werk van de kunstenaar Boardman leer je de unieke mens Seymour kennen.

Robert Ryman over Seymour Boardman: ”wanneer een schilder het hoe van schilderen doorgrond heeft, wat met verf mogelijk is, wat een schilderij teweeg kan brengen en hoe het oog ziet dan ontbreekt nog een ding. De schilder moet zijn persoonlijke gevoeligheid doorgronden om te weten hoe hij schilderen moet benaderen. Hij moet moedig zijn en niet bang zijn voor een uitdaging. Sy Boardman is een schilder die al vijftig jaar lang de mogelijkheden met kleur, de schoonheid en het wonder van het schilderen ontwikkel”.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>