279 Zonder titel, Anton Heijboer


  • Genre: Schilderij,
  • Afmetingen: 200 x 300 cm.
  • Creatie: 1983.
  • Medium: Olieverf op linnen/doek.
  • Stijl: Abstractie in de figuratie.
  • Verworven: 1989 Koop.

Een schilderij waarin het syteem van Anton Heijboer duidelijk te herkennen is. Het schilderij is een aantal keren van een handtekening. Twee keer onder elkaar in de linkeronderhoek (1983) en een keer in de linkerbovenhoek (1989).

Dit werk van Anton Heijboer was een van de eerste grote werken dat Jan verhoeven kocht. Jan wilde op dat moment in zijn leven een bewust een groot schilderij kopen. Een groot schilderij is, net als harde muziek of te luid praten, een statement. Sommige dingen moet en gefluisterd worden en andere hardop gezegd worden. Een groot schilderij heeft een enorm impact op je leven. Je kunt er niet omheen, het heeft ruimte nodig. Jan wilde dit in zijn leven toelaten. De opgave was toen voor deze wens een passend schilderij te vinden. In die tijd was hij veel in Amsterdam, kende het werk van Heijboer en had een aantal etsen in zijn bezit. In de galerie van George en Couzijn trof ik vier van deze grote schilderijen. Anton Heijboer had voor elk van zijn vrouwen een ‘statement’ gemaakt. Jan heeft naar zijn gevoel het mooiste schilderij van de vier gekocht. Achteraf gezien kun je zeggen dat Jan Verhoeven pas vanaf dat moment ‘verzamelaar’ aan het worden was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>