Kunst & Wetenschap


Programma aanbod

Yellow Fellow gaat met wetenschappers en kunstenaars aan de slag om te kijken waar verbindingen liggen tussen kunst en het eigen vakgebied om te onderzoeken of het idee van Yellow Fellow ‘het vergroten van de creativiteit d.m.v. kunst’ ook in de wetenschappen toepasbaar is. Oftewel, wat kunnen de kunsten voor de wetenschap betekenen en andersom. In bijeenkomsten over abstracte kunst en wetenschap wordt gesproken over de  interactie tussen bijvoorbeeld abstracte kunst en wiskunde, abstracte kunst en filosofie waarbij  het centrale thema is: oplossingen voor vraagstukken die spelen in de samenleving.

 

Inspiratiegesprekken
Een inspiratiegesprek is een gesprek waarin een thema centraal staat. De deelnemers ontwikkelen met elkaar een nieuw perspectief op  een maatschappelijk of universitair thema of een organisatievraagstuk. Deelnemers: bestuurders, leiders, professionals, ondernemers, wetenschappers, kunstenaars, die een affiniteit hebben met het  thema gaan in dialoog met elkaar. In 2013 start een serie Inspiratiegesprekken rondom de expositie Kijken & Denken.

Download hier alles over Yellow Fellow op een A4tje Yellow Fellow, wie, wat, waar


Voorbeelden gerealiseerde programma’s Kunst & Wetenschap


Wetenschap is geen kunst (september-november 2007)
Universiteit van Tilburg, Centrum voor Wetenschap en Levenbeschouwing.
Tijdens het lunchprogramma geven wetenschappers én kunstenaars een beschouwing over de bekoelde relatie tussen kunst en wetenschap september t/m november 2007. Yellow Fellow verzorgt een aantal onderdelen:
-  Koos Verhoeff, Kunst & Wiskunde.
- Joop Brukx, Complexiteit en Abstracte kunst.
- Opening expositie ‘Genesis van de Vorm’.
- Workshop Abstract Denken.


Minisymposium: Abstracte Kunst en Wetenschap (september 2004)
Een bijeenkomst waarin een filosoof (Errit van de Velde), architect (Ron Klein Breteler) en wiskundige (Koos Verhoef) met het publiek in discussie zijn gegaan over de relatie tussen hun eigen vakgebied en abstracte kunst.


 

Comments are closed.