149. Hommage a lissitsky, Clement Meadmore  • Genre: Beeldhouwwerk.
  • Afmetingen: 90 x 40 x 25 cm.
  • Creatie: 1994.
  • Medium: Acrylverf, metaal.
  • Stijl: Geometrische abstractie.
  • Verworven: 1995 Koop.

De beelden van Meadmore zijn te typeren als een vierkant dat door de ruimte beweegt.Daarnaast heeft Meadmore een klein aantal kunstwerken, veelal prototypen, gemaakt die gezien kunnen worden als hommage aan de grondleggers van de geometrische abstractie: El Lissitsky, Mondriaan en Van Doesburg. Dit werk is een ruimtelijke uitvoering van een schilderij/tekening van El Lissitsky.

Jan Verhoeven kent de werken van Meadmore heel goed en bewonderd ze vooral in een grote uitvoering in het ‘stedelijk’ landschap’. Het zijn beelden die alleen maar zo echt tot hun recht komen. Jan kende ook de liefde van Meadmore voor Mondriaan en Lissitsky. Toen hij deze liefde omzette in beeldhouwwerk geinspireerd op hun werk was Jan verrukt. Voor Meadmore was het echter lastig een nieuwe invalshoek voor zijn beelden te ‘verkopen’. Het werd als stijlbreuk gezien. Voor Jan heeft dit beeld alles wat hij  zich kan wensen; het heeft het juiste formaat voor in de huiskamer, is technische perfect, maar drie laspunten, en spannend om naar te kijken.

Meadmore komt al ‘spelend’ met de basiselementen tot composities die hij wil uitvoeren. Hij laat zich leiden door Het proces is vergelijkbaar met jamsessies van jazzmuziekanten. In zijn vrije tijd hield Meadmore ervan om drums te spelen. Hij organiseerde regelmatig jamsessies met bevriende jazzmuzikanten, zowel amateurs als professionals.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>