246. Perturvada, Daniela Presta  • Genre: Schilderij.
  • Afmetingen: 140 x 120 cm.
  • Creatie: 2000, Argentinië: Buenos Aires.
  • Medium: Olieverf op linnen/doek met foto’s.
  • Stijl: Abstract expressionisme.
  • Verworven: 2000 Koop.

Een schilderij met de titel: In de war. Grote zwart/paarse oppervlakken verf waardoorheen een aantal foto’s van een jonge vrouw zichtbaar zijn. ”Er is geen lied dat antwoord geeft jonge courtisane; de lente loopt al ten einde. Buson (1716 – 1783)”.
Meestal koopt Jan Verhoeven van kunstenaars als ze al bekend zijn en maak dan een keuze uit hun werk van een aantal jaar. Bij Daniela ging dat anders. Jan kocht de eerste twee schilderijen en maakte de afspraak dat zij een jaar lang elke maand een nieuw, volgens haarzelf het beste, werk zou opsturen. De kunstenaar bepaalde dus welk schilderij ze me verkocht. Een jaar en 12 schilderijen later belde Daniela op dat ze een wereldreis ging maken; of ze lang kon komen. De eerst expositie ‘Uit de collectie van’ werd geboren.

De werken van Daniela Presta zijn als het ware droomreizen door haar geest waarvan wij als beschouwer mee mogen genieten. Al kijkend kom je steeds meer tegen en ieder keer is de verrassing groot. Zelf zegt ze daarover: “Alle kunst is expressief- het werk, de auteur en de omgeving, waarin hij werkt. Maar ik wil een kunst, die ontroert d.m.v. plastische middelen die ontsnapping geven aan prikkels met een grote emotionele lading. Met de kleur als voornaamste partner open ik gebieden, ruimtes, schep ik werelden zowel immens als klein, waar ik mezelf uitnodig te leven iedere keer als ik dat wil, ze zijn van mij, het zijn mijn plekjes. En zoals ik me bezighoud met de aangename details van het doek, houd ik me ook bezig met zoeken in de bijzonderheden van mijn geschiedenis of beter gezegd in de bijzonderheden van de liefde in me. Ik ga naar haar toe, het liefdesinstinct verleidt me en ik ben er volledig trouw aan, geef me eraan over. Ik houd van schilderijen, observeren, schilderen, de kunst, de muziek, het mysterie, van veel mensen, ik houd ervan me te laten meeslepen door emoties en de zintuigen en houd van de hartstocht. En geloof niet dat ik je hiermee zeg dat mijn ‘verstand’ dikwijls op de achtergrond blijft, het zijn echte veldslagen, die zich in mij afspelen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>