247. Rueda Rauda, Daniela Presta  •  Genre: Schilderij.
  • Afmetingen: 50 x 50 cm.
  • Creatie: 2004, Spanje: Madrid.
  • Medium: Olieverf op linnen/doek met  foto’s en krantenartikelen.
  • Stijl: Abstract expressionisme.
  • Verworven: 2004 Schenking.

Een schilderij met de titel: Snel Wiel ”Dit is een van de eerste werken die ik in het nieuwe atelier in Madrid kon maken. Die werken vormen samen een groep die ik nu “hartkloppingen” noem. Deze keer is er iets veranderd, is er veel veranderd. De figuren verwijzen niet naar iets, ze zijn er zelf. Ze zijn echt, behoren tot deze ruimte. Vooral de gerichtheid is anders, de weg die ze afleggen om op het doek te komen: van binnen naar buiten, niet andersom. Wordt het mysterie bedreigd?”.

Daniela stuurde dit werk eind 2004 toe als Kerst- en Nieuwjaarsgeschenk.

De werken van Daniela Presta zijn als het ware droomreizen door haar geest waarvan wij als beschouwer mee mogen genieten. Al kijkend kom je steeds meer tegen en ieder keer is de verrassing groot. Zelf zegt ze daarover: “Alle kunst is expressief- het werk, de auteur en de omgeving, waarin hij werkt. Maar ik wil een kunst, die ontroert d.m.v. plastische middelen die ontsnapping geven aan prikkels met een grote emotionele lading. Met de kleur als voornaamste partner open ik gebieden, ruimtes, schep ik werelden zowel immens als klein, waar ik mezelf uitnodig te leven iedere keer als ik dat wil, ze zijn van mij, het zijn mijn plekjes. En zoals ik me bezighoud met de aangename details van het doek, houd ik me ook bezig met zoeken in de bijzonderheden van mijn geschiedenis of beter gezegd in de bijzonderheden van de liefde in me. Ik ga naar haar toe, het liefdesinstinct verleidt me en ik ben er volledig trouw aan, geef me eraan over. Ik houd van schilderijen, observeren, schilderen, de kunst, de muziek, het mysterie, van veel mensen, ik houd ervan me te laten meeslepen door emoties en de zintuigen en hou van de hartstocht. En geloof niet, dat ik je hiermee zeg dat mijn ‘verstand’ dikwijls op de achtergrond blijft, het zijn echte veldslagen, die zich in mij afspelen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>