338. 0425R, Kees Voorbraak  • Genre: Schilderij.
  • Afmetingen: 150 x 225 cm.
  • Creatie: 1989.
  • Medium: Acrylverf op linnen/doek.
  • Stijl: Geometrische abstractie.
  • Verworven: 2008 Schenking.

De titels van de werken van kees Voorbraak zijn min of meer subjectieve combinaties van cijfers en letters en verwijzen naar kleuren en aantallen.

”In mijn werk plaats ik een aantal functies naast en over elkaar, waarbij de keuze van de functies de kwaliteit van het uiteindelijke beeld bepaalt. Ik heb een verwachtingspatroon aan de hand van conclusies die ik heb getrokken uit eerdere werken”..

Kees Voorbraak maakt abstracte schilderijen waarin men tevergeefs zal zoeken naar symbolen en metaforen, afbeeldingen en voorstelling, naar alles wat via representatie of associatie die verband houd met de realiteit van elke dag. Yellow Fellow gebruikt juist deze elementen in programma’s om mensen afstand te laten nemen en ruimte te scheppen voor innovatie. De werken van Kees Voorbraak worden bij Yellow Fellow gezien en gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn. Wiskunde De komposities van Kees Voorbraak zijn opgebouwd uit motieven die hijzelf ‘Funkties noemt. Het begrip funktie (f) is afkomstig uit de algebra en wordt omschreven als een wiskundig voorschrift waardoor een zekere wetmatige samenhang van bepaalde grootheden tot uiting komt. Iedere wiskundige funktie bezit een of meerdere variabelen. Hoe groter het aantal variabelen des te complexer de veronderstelde samenhang. Kees Voorbraak streeft ernaar het aantal functies op te voeren maar dan binnen de helderheid en overzichtelijkheid die algebra eigen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>