Vijf haal- & brengeilanden


Wat wil je halen, wat kom je brengen?

Op vijf Haal-& Brengeilanden kunnen bezoekers op 1 juli tijdens het event Halen&Brengen een kunstwerk halen. Wie een kunstwerk ‘haalt’ wordt gevraagd om zich door het kunstwerk te laten inspireren en vanuit het eigen vakgebied iets te ‘brengen’.

Haaleiland 1: Jack Effect
Een aandeel in Jack Van Mildert met inleggarantie! Het Jack Effect is een kunstwerk waar een biljet van €20,– in verwerkt is. De belegger kan het aandeel doen stijgen door rond te bazuinen hoe belangwekkend het is om een Jack Effect aan te schaffen. Mocht het aandeel zich als Facebook of Worldonline gaan gedragen dan garandeert het verwerkte biljet van €20 een in ieder geval een ‘avontuur’.

 

Haaleiland 2: Waaiersluis en Wie volgt?
Taal en vorm komen samen en stimuleren de verbeeldingskracht in het werk van Johanna van Roode.  De serie waaruit de ‘bunkertjes’ komen heet de Waterlinie, een verwijzing naar een uniek gebied dwars door Nederland waar historie, cultuur en natuur elkaar ontmoeten.  In Wie volgt? vorm lossen objecten samen een gedicht: Ivoren toren. Waar leidt jouw verbeeldingskracht toe? Wat brengt jouw verbeeldingskracht samen?

 

Haaleiland 3: Lijn in materie
De eenvoud van een lijn: de horizon, het verticale, de boom, maar ook de lijnen in de architectuur, met zijn gelaagdheid, structuur en herhaling zijn geliefde ‘voor-beelden’ voor Wianda Keizer. Voor het Haaleiland maakt Wianda 8 objecten over lijn in materie. Welke lijn breng jij aan in de materie?

 

 

Haaleiland 4: Leegte en licht
Een wit vlak, met daarop kleine zwarte steeltjes met geperforeerde rondjes erop, een goede belichting zorgt voor een bijzonder en verrassend schaduwenspel op het witte vlak. Mark Kramer won er de publieksprijs mee tijdens The Raw Art Fair dit voorjaar. Horen ze bij elkaar en zo ja, hoeveel? Hoe vul jij de leegte die ze achterlaten als je ze ophaalt?

 

Haaleiland 5: Vernieuwing binnen de regels (nog geen afbeelding beschikbaar)
Geometrisch abstract kunstenaar Ger de Joode speelt met wiskundige regels en onze waarneming. Zijn werkt leert op eenvoudige wijze dat het niet de regels zijn die vernieuwing in de weg staan maar de manier waarop je naar de regels kijkt. Haal een tekening van Ger de Joode en ga aan de slag met vernieuwing van je eigen regels.

 

 

Comments are closed.