Halen & Brengen


Programma

Wanneer: zondag 1 juli van 14:00 tot 17:00 met kijkmiddagen op 29 en 30 juni van 14.00 tot 18.00
Waar: Yellow Fellow Leidschendam, Burgemeester Sweenslaan 5 2262 BN Leidschendam

Het eerste Halen&Brengen evenement van Yellow Fellow Leidschendam vond plaats op 1 juli 2012. Bezoekers mochten een kunstwerk meenemen en zelf bepalen welke tegenprestatie geleverd werd. Yellow Fellow nodigde daarnaast hedendaagse kunstenaars, vormgevers en architecten uit om de serie  ‘De Genesis van de Vorm’voort te zetten. Tijdens het evenent Halen&brengen konden de ‘oude’ kunstwerken worden bestudeerd en de nieuwe werden geveild.

Programma 1 juli
14:00 Ontvangst
14:30 Halen en brengen aan vijf Haal- & Brengeilanden
15:30 We nemen je in de veiling met de Genesis van de vorm.
16:15 Uitwisselen ervaringen onder de borrel
17:00 sluiting
Voor de kinderen – knippen, kleuren, plakken rondom cirkel, driehoek, vierkant

Kijkdagen voor de veiling
Vrijdag 29 juni 2012 van 14:00 tot 18:00
Zaterdag 30 juni 2012 van 14:00 tot 18:00


Haal- & Brengeiland

Het Haal- & Brengeiland wordt als programma aan bedrijven aangeboden om innovatie binnen een organisatie te stimuleren. Medewerkers halen een kunstwerk van het Haal- en Brengeiland op onder de voorwaarden dat er een innovatief idee voor de organisatie voor terug komt. Op 1 juli krijg  je als bezoeker de mogelijkheid een kunstwerk te halen en zelf te bepalen wat je terugbrengt. Wat dat is laten we volledig aan je over, laat het kunstwerk je inspireren om vanuit je eigen vakgebied (wetenschapper, docent, manager, meubelmaker) ons iets te brengen waar we verder mee kunnen.
Er zijn vijf haaleilanden met werk van vijf verschillende kunstenaars: Jack van Mildert met een Jack effect, Wianda Keizer met lijn in materie, Johanna van Roode met taal en vorm, Mark Kramer met licht en leegte en Ger de Joode met vernieuwing binnen de regels.

Wat wil je halen, wat kom je brengen? Kijk hier


In de veiling nemen

Eind jaren ’70 vroeg de Belgische kunstenaar Mark Verstockt aan zijn collega’s in de wereld een tekening te maken over de basisvormen van de geometrie: cirkel, driehoek, vierkant in het kader van zijn boek De Genesis van de Vorm. Deze simpele vraag leverde destijds een 80-tal tekeningen op die in wisselende samenstelling te zien zijn in Leidschendam. Yellow Fellow vroeg een groep hedendaagse kunstenaars een tekening toe te voegen. Je kunt de oude kunstwerken bekijken en de nieuwe komen halen. Tijdens Halen&Brengen worden deze kunstwerken geveild. Een veiling van één vraag die tot vele antwooorden leidt.

De kunstenaars die werk brengen in de veiling: Ger de Joode, Tilleke Schwarz, Anneke Klein Kranenbarg, Mat Kissing, Frans Vendel, Sanne Brugging, Henk van Putten, Mark Kramer, Eliza Kopec, Andre van Lier, Jan Mulder, Tonneke Sengers, Peter Geerts, Amarentske Koopman, Dorien Melis, Johan Claassen, Ruth van Veenen, Jan Doms, Paulien Lethen, Rene van den Bos, Tineke Porck, Marco van Trigt, Eef de Graaf, Tineke Porck, Monique Kwist, Rinus van den Berg, Enric Adsera Riba, Willem Kloppers, Elisabeth Karstens, Apostolis Zolotakis, Frans Daels, Piet van Zon, Guido Winkler, Willem Geeraerds en…….

Veilingvoorwaarden en werken die geveild worden? Kijk hier

Comments are closed.