Guust Verpaalen – Abstracte kunst en leiderschap


Vorige pagina  Inhoudopgave Volgende pagina


Juist vandaag de dag geldt als grootste uitdaging van organisaties het transformeren van reactieve structuren naar creatieve organisme.

Creativiteit en reactiviteit, twee woorden met dezelfde letters, maar ze vertegenwoordigen twee verschillende werelden in organisaties en in individuen. Reactieve mensen hebben geen verbinding met waar ze vóór zijn, alleen maar met waar ze tegen zijn, wat ze willen vermijden, bestrijden, waar ze vanaf willen, kortom met wat ze niet willen. Creatieve mensen weten wat ze willen scheppen, creëren en bijdragen, kortom wat ze wel willen.
Zo is het ook in organisaties. Creatieve of creërende organisaties zijn vitaal, gelijkgericht en congruent. Alles klopt, het hart klopt en de cijfers kloppen. De buitenkant is in overeenstemming met de binnenkant.
Creativiteit binnen organisaties leidt tot innovatie, levendigheid en vitaliteit. Het stimuleren van creativiteit en creërend leiderschap binnen organisaties verdient daarom alle aandacht.

Op dit moment overheerst het concrete in organisaties, de harde feiten en de naakte cijfers. In een wereld vol onzekerheid zoekt men zekerheid door uitsluitend oog te hebben voor de objectieve waarheid. Het intuïtieve wordt buitengesloten en dus is het niet gek dat vitaliteit, beeldkracht en innovatieve vermogens onderontwikkeld blijven. Succesvolle organisaties in de toekomst zijn die organisaties die in staat zijn beeldkracht, vormkracht en samenwerkingskracht optimaal te integreren.

De abstracte kunst kan als inspiratiebron dienen voor de broodnodige subjectieve inbreng in de wereld waar cijfers overheersen.

Guust Verpaalen, zelfstandig consultant, PHIdelty, leadership consultancy, had diverse leidinggevende posities bij Philip Morris International en is commissaris bij Philip Morris Holland b.v. Samen met Daniel Orfman schreef hij de publicatie ‘Het is niet te geloven, van reactief naar creatief leiderschap’ Hij is regelmatig gastspreker bij diverse seminars en congressen.

 


Vorige pagina Inhoudopgave Volgende pagina


Comments are closed.